Era în 1996 când un băiețel de 3 ani a căzut în groapa de gorile de la grădina zoologică Brookfield din Chicago.

                     
June 5, 2024
Share

Era în 1996 când un băiețel de 3 ani a căzut în groapa de gorile de la grădina zoologică Brookfield din Chicago.

Băiețelul a căzut peste șapte metri, și-a rupt mâna, s-a lovit la cap și a leșinat. Vizitatorii grădinii zoologice au văzut o gorilă apropiindu-se și, crezând că ar putea răni copilul inconștient, au intrat în panică și au început să țipe.



Spre deosebire de ceea ce și-a imaginat toată lumea, o femeie gorilă de 8 ani (Binti Jua) s-a apropiat de copil și, așa cum ar fi făcut o mamă protectoare, l-a ținut în poală, le-a împins pe celelalte gorile din șanț și s-a îndreptat spre usa prin care gardienii aveau acces.


Acolo, s-a oprit și a început să legăne copilul până când a auzit zgomotul îngrijitorilor deschizând ușa. A încercat chiar să stearga sângele de pe capul bebelușului scufundându-l cu dragoste în apă. Când a auzit ușa incintei deschizându-se în urma lui, l-a așezat ușor pe băiețel pe podea și s-a îndepărtat ca să-l poată ajuta.

Copilul a fost salvat, a stat patru zile în spital și și-a revenit complet. După incident, Binti Jua a primit un tratament și tratamente speciale din partea personalului grădinii zoologice, precum și o atenție specială din partea vizitatorilor și a presei internaționale.

Binti Jua este încă în viață, a împlinit recent 35 de ani și de atunci a devenit bunica a trei nepoți și strănepot.