“IUBESC FEMEILE. NU LE INTELG, DAR , LE IUBEESC!”- SEAN CONNERY

                     
June 12, 2024
Share

Frumos, ironic și cu siguranță foarte talentat. Așa ne amintim de SEAN CONNERY.
A fost primul actor care a întruchipat personajul cunoscut sub numele de JAMES BOND. Iar pentru rolul lui JIM MALONE în drama „The Untouchables”, CONNEXRY a primit un OSCAR și un GLOB de AUR.


În 2003, actorul și-a încheiat cariera de jumătate de secol și a plecat să locuiască în BAHAMAS. Acolo juca golf și se bucura de o viață calmă alături de soția sa.
În august 2020, SEAN CONNERY a împlinit 90 de ani, iar în octombrie a decedat. Văduva actorului, MICHELINE ROQUEBRUNE, a spus că din cauza bolii soțul ei a suferit foarte mult, dar a adăugat: „Cel puțin a murit în somn și a fost foarte liniștit. Am fost cu el tot timpul și într-o clipă a alunecat… Asta a vrut el.”
Să ne amintim câteva dintre citatele lui SEAN CONNERY – regulile sale de viață:

  1. “Viața mea – este un amestec de șansă și noroc. Când a început războiul, aveam nouă ani. Trăiam în sărăcie la Edinburgh. Am început să lucrez la doisprezece ani și am renunțat la școală un an mai târziu. Cu greu se poate spune că am primit educație. Am ajuns la toate cu mintea mea. Acesta este motivul pentru care mă simt ca un băiețel într-o societate de intelectuali.
  2. Mama nu m-a îmbrățișat sau sărutat vreodată. Nu m-am gândit niciodată că acest lucru ar putea avea consecințe grave în viață. Dar asta explică multe, nu-i așa?
  3. Îmi puteți explica de ce femeile au această obsesie pentru încălțăminte? Cu mulți ani în urmă mi s-au dat mai multe perechi pe platoul unui film – îi mai port și acum.

  1. Când aveam vreo douăzeci de ani, mi s-a întâmplat un lucru extraordinar. Am cunoscut un american, Robert Henderson și am jucat împreună în teatru. El mi-a dat o listă de cărți: George Bernard Shaw, ”Munca actorului cu sine însuși” și ”Viața mea în artă” de Stanislavski, toată opera lui Thomas Wolfe, Oscar Wilde, Ibsen, ”În căutarea timpului pierdut” de Proust, ”Ulise” și ”Finnegans Wake” de J. Joyce. Aceste cărți au fost incredibil de dificile, dar mai devreme sau mai târziu și-au făcut drum către mine. În plus, aveam la îndemână un dicționar explicativ.

  1. Există o diferență importantă între mine și Bond. El știe să rezolve problemele.
  2. Nu mă plâng niciodată. Am un respect imens pentru toți cei care își fac treaba profesional, fie că este un tâmplar, un tehnician sau un asistent de regie. Oricine a lucrat cu mine, va confirma acest lucru. Dacă oamenilor nu le-ar plăcea ceea ce fac, acum aș fi omul care livrează laptele. Și nu uit asta niciodată.

  1. Întotdeauna mi-am dorit să fiu un bătrân cu față bună – ca Hitchcock sau Picasso.
  2. Am cunoscut-o pe soția mea în timp ce jucam golf. Ea este franceză și atunci nu vorbea engleza, iar eu nu vorbeam franceza, așa că nu am avut prea multe șanse să ne obosim reciproc cu conversația. Acesta este motivul pentru care ne-am căsătorit foarte repede.
  3. Îmi plac femeile. Nu le înțeleg, dar le iubesc!

  1. Un gest tăcut poate spune instantaneu mai multe decât un dialog de un minut. Spre deosebire de majoritatea actorilor cărora nu le place atunci când regizorul le aruncă replicile, eu mi le tai singur pe ale mele. Când Steven Spielberg mi-a acceptat nouă din zece idei despre cum poate fi înlocuit dialogul cu interacțiunea vizuală în ”Ultima cruciadă”, acesta a fost cel mai bun compliment din lume”.text preluat.