Interiorul spectaculos al PALATULUI MYSORE, India

                     
April 3, 2024
Share

Palatul Mysore este un palat istoric și reședință regală. Este situat în Mysore, Karnataka. A fost reședința oficială a dinastiei Wadiyar și sediul Regatului Mysore. Palatul se află în centrul orașului Mysore, regiunea Karmataka, și este orientat spre est către dealurile Chamundi.

Palatul este o structură de piatră cu trei etaje, construită din granit fin, gri, și din marmură roz intens, iar deasupra are un turn cu cinci etaje. Designul cupolelor ilustrează arhitectura indo-saracenică care a fost folosită de arhitecții britanici în India la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Încorporează elemente de renaștere indiană, stiluri indo-islamice, neoclasice și gotice. Trei porți ale complexului (de est, de sud si de vest) duc la palat, permițând accesul pentru diferite categorii de public și în perioade diferite.

Pivnița palatului are multe tuneluri secrete care duc în diferite zone confidențiale și în alte locuri, precum orașul Srirangapatna. Mai multe arcade elegante împodobesc fațada clădirii cu două arcade mai mici de fiecare parte a celei centrale, care este susținută de stâlpi lungi. O sculptură a zeiței norocului, prosperității și bogăției, Gajalakshmi, cu elefanții ei se află deasupra arcului central. 

Palatul cu fața spre dealurile Chamundi este o manifestare a devotamentului maharajelor din Mysore față de zeița Chamundi. Emblema și stema Regatului Mysore împodobesc poarta de intrare și arcul central. O grădină mare, frumoasă și bine întreținută care înconjoară palatul face situl și mai spectaculos.

Sursa: Viajeros digitales del Mundo (text tradus și adaptat, fotografie)