Cum să ai pătrunjel proaspăt pe tot parcursul lunii? Cu metoda bolului poți crea ceva extraordinar.

                     
May 28, 2024
Share

Acest ingredient este bogat în proprietăți și beneficii pentru organism. Ajută la transformarea unui fel de mâncare într-un deliciu sau la stimularea papilelor gustative. Ce ar trebui să faci dacă vrei să menții prospețimea timp de o lună? Bucătarii dezvăluie trucul lor.
Cum se menține proaspăt pătrunjelul?


Înainte de a te apuca de metoda bolului pentru a păstra pătrunjelul proaspăt, ia în considerare și alte metode simple și rapide.
Metodele inteligente includ plasarea plantei aromatice într-un prosop umed, fără a o presa. Aceasta se înfășoară, apoi se pune într-o pungă ermetică și se depozitează în frigider. O metodă unică pentru a menține intacte frunzele și a preveni uscarea lor.
De asemenea, poți să-l păstrezi și la congelator. Cum? În primul rând, trebuie spălat și uscat bine, astfel încât să fie mereu gata de utilizare. Taie pătrunjelul în bucățele subțiri sau toacă-l direct cu un tocător.


Luați o tavă pentru cuburi de gheață și umpleți cuburile cu pătrunjel tocat. Adăugați în fiecare cub un fir de ulei extravirgin de măsline pentru a-i păstra prospețimea. Puneți tava în congelator și, când este necesar, scoateți un cub.


Metoda coajă de pătrunjel: proaspăt pentru mult timp
Metoda cea mai utilizată este, fără îndoială, cea folosită de bucătari, care prevede conservarea ingredientului pentru mai mult de o lună. În primul rând, acesta trebuie spălat și uscat bine, apoi tocat mărunt și pus într-un bol. Când bolul este plin, puteți transfera pătrunjelul într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică.


În acest moment, puteți păstra borcanul într-un loc răcoros și uscat, nu în frigider, timp de o lună. Pătrunjelul poate fi, de asemenea, conservat în alte moduri.
Este suficient să tăiați partea inferioară, adică partea cu tulpina, la o înălțime de aproximativ 12 mm pentru a absorbi toată apa necesară.


Frunzele de pătrunjel ar trebui să fie uscate. În acest moment, ramurile pot fi plasate într-un bol de sticlă plin cu apă până la 3/4 din înălțimea bolului. În acest caz, poate fi depozitat în frigider: pentru a conserva pătrunjelul, înfășurați un sac de plastic în jurul bolului de sticlă și fixați-l cu un elastic.