„Micul Einstein” al Romaniei. Are doar 15 ani, dar a dat lumii o inventie care l-a pus pe lista marilor genii din toate timpurile! Ce a creat ar putea alimenta un cartier rezidential timp de 100 de ani

                     
June 4, 2024
Share

Vladimir Virzob, supranumit „Micul Einstein” al Romaniei, este un tanar care, la varsta de 15 ani, a realizat lucruri cu adevarat remarcabile. Mai precis, Vladimir a dezvoltat o baterie nucleara denumita KN-9, care ar putea furniza energie electrica unui cartier rezidential timp de 100 de ani.

Recent, Vladimir s-a alaturat initiativei „100 de tineri pentru dezvoltarea Romaniei”, lansata de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Cei 100 de tineri care ne innobileaza prin faptele lor si care s-au remarcat prin realizari deosebite vor fi inclusi in primul catalog al excelentei romanesti, ce va fi publicat la sfarsitul acestui an.


„Inventia mea se refera la o baterie radio-izotopica, bazata pe un principiu ce dateaza de la mijlocul sec. al XX-lea”
La doar 15 ani, Vladimir Virzob a reusit sa creeze o baterie radioizotopica care ar putea alimenta cu electricitate un cartier rezidential timp de o suta de ani.

„Micul Einstein” este o mandrie pentru Oltenia si pentru intreaga tara, iar realizarea sa a fost recunoscuta si apreciata de catre cercetatori de renume din Romania.
Inventia lui Vladimir are dimensiunea unei doze de suc si ar putea furniza energie electrica pentru o perioada indelungata, aducandu-si astfel propriul sau aport la un principiu descoperit de cercetatori in secolul trecut, dar care continua sa inspire generatiile viitoare.

„Bateria nucleara KN-9 reprezinta o sursa continua de energie pentru o perioada inteligenta de timp, iar aceasta functioneaza dupa principiul iradierii unui ansamblu de material piezoelectric.

Vladimir Virzob este elev la Colegiul National „Traian” din Drobeta-Turnu Severin si este pasionat de fizica nucleara si chimie.
Inventia mea se refera la o baterie radio-izotopica ce se bazeaza pe un principiu ce dateaza de la mijlocul secolului al XX-lea, respectiv convertirea radiatiilor nucleare in energie electrica, dar aduce o abordare inovativa acestui proces de convertire, o abordare ce nu a fost inca studiata de comunitatea stiintifica.


In urma unor deductii teoretice, am dedus
faptul ca aceasta poate produce pana la 12 Megawatt/zi, in conditii ideale. Pentru a efectua aceste determinari teoretice am implementat un software AI Self Learning, care a realizat scenarii ce imit realitatea dupa modul de functionare al bateriei”, povesteste Vladimir Virzob.


In 2021, tanarul a fost distins cu medalia de argint pentru „CHR – X Nuclear Decontaminating Agent” la Salonul International de Inovatii si Inventica de la Varsovia, unde a concurat alaturi de alti 200 de participanti din 16 tari.


In 2020, Vladimir Virzob a obtinut medalia de aur la un salon de inventica pentru un modulator nuclear folosit in decontaminarea suprafetelor radioactive