“CÂTE VRĂJITOARE A ARS INCHIZIȚIA?

                     
June 19, 2024
Share

“CÂTE VRĂJITOARE A ARS INCHIZIȚIA?

NICI UNA… Nu vrăjitoarele au ars, ci femeile au fost arse. Femei frumoase, culte și inteligente. Femei acuzate că au apă în fântână sau că și-au cultivat și îngrijit frumoasa lor plantație.

Au fost condamnate pentru că aveau un semn de naștere, pentru că sunt pricepute în medicina pe bază de plante, pentru că sunt înale,brunete sau roșcate. Ei le-au condamnat pe cele care au dat dovadă de o legătură puternică cu natura, pe cele care au dansat sau au cântat.

Acele care păreau fericite. Care au fost văzute ca autonome și puternice. Pentru Sfânta Inchiziție și pentru multe alte grupuri de-a lungul istoriei, orice femeie cu spirit liber trebuia arsă sau aruncată în apă. Dacă plutea, era vinovată și executată.

Dacă se scufunda și se îneca, era declarată nevinovată și atunci sufletul ei ar merge în rai. Multe, mii dintre ele au fost aruncate de pe stânci sau plasate în găuri adânci în pământ de ființe care se simțeau superioare lor, aproape zei. Dacă cineva îți spune că trecutul este trecut și că istoria nu contează, fugi.

Cunoașterea istoriei este importantă atunci când vine vorba de construirea unei noi societăți și a unei noi lumi. Este important de știut că mii de femei au fost umilite, bătute, torturate și masacrate. Este important să știți ca să nu se mai repete. Nu vrăjitoarele au ars, ci femeile…”

Sursa: net