Peste Biblioteca Vaticanului tronează o aură de mister, existând convingerea că în Arhivele Secrete se găsesc informații teologice care ar zdruncina din temelii

                     
June 25, 2024
Share

Peste Biblioteca Vaticanului tronează o aură de mister, existând convingerea că în Arhivele Secrete se găsesc informații teologice care ar zdruncina din temelii dogmele creștine: evanghelii neștiute și variante inițiale (diferite de cea actuală) ale Bibliei, din care au fost extrase pasaje-cheie, pagini la care au acces doar câțiva inițiați, care transmit de-a lungul generațiilor aceste date.

Misterul este cu atât mai mare cu cât doar câteva mii de vizitatori, exclusiv specialiști, din toate colțurile lumii, îi trec pragul în fiecare an.
Accesul unui simplu vizitator este interzis, este permis doar savanților cu renume mondial, în baza unei cereri aprobate de însuși Papa.

Fiind unul dintre cele mai bine păzite locuri din lume, în Arhivele Vaticanului doar patru oameni au acces la aceste documente: Bibliotecarul, doi Arhiviști Emeriți și Șeful Arhivelor Secrete ale Vaticanului. Toţi ceilalţi, inclusiv înalții reprezentanţi ai Sfântului Scaun, atunci când doresc să citească un anumit document, trebuie să facă o cerere în acest sens, aștepând aprobarea. De-a lungul timpului, foarte mulți cercetători și jurnaliști au dorit să acceseze Arhivele Vaticanului, dar zeci de mii de cereri au rămas, pentru totdeauna, respinse.

Ceea ce este ascuns în aceste arhive ar putea schimba pentru totdeauna istoria umanității.
Se pare că cercetătorilor li se acordă acces doar la partea “nepericuloasă”.
Cu toate acestea, chiar și în aceste secțiuni, există cărți care ridică mari întrebări despre motivul pentru care Biserica le-a păstrat.

De exemplu, “Dragonul Roșu – Dragon Rouge”, cunoscut și sub numele de Evanghelia lui Satan, un grimoire periculos al Magiei Negre.
Descoperit în mormântul lui Solomon din Ierusalim, a fost ulterior transferat la Vatican. Se crede că acest Grimoire este scris de însuși diavolul, conținând ritualuri pentru a invoca demonii și a face pacturi cu forțele întunecate.
De ce ar vrea Biserica să posede un manuscris ca acesta și să-l păstreze în arhive, sub unul dintre cele mai sfinte locuri ale creștinismului?
Și nu este o presupunere. Biserica Catolică revendică proprietatea oficială asupra acestei cărți.

Există speculații realizate de istorici și ocultiști care au vizitat biblioteca secretă prin proiecție astrală, care susțin că numeroase cărți periculoase se află în Arhivele Secrete ale Vaticanului:

  • cărți periculoase de magie folosite de Mussolini și Hitler. Arhivele au fost utilizate de ocultiștii naziști.
    Dovadă vie a existenței demonilor și a nefilimilor – descrieri ale oamenilor cu rasa demonică.
  • dovada existenței extratereștrilor. Aceste relatări sunt ascunse fiindcă existența lor ar putea zgudui credința maselor.
  • relatări neștiute despre Iisus Hristos; numele propriu-zis al lui Dumnezeu, despre care se crede că deține puterea Universului.
  • artefacte oculte și magice secrete, din întreaga lume, cu o putere de neimaginat.
  • artefacte sacre ale Vechii Religii. Odată ce păgânismul a fost demonizat, cele mai puternice relicve au fost păstrate de Papă, pentru a-și spori puterea și stăpânirea.
  • secrete care pot schimba istoria.

Arhivele Vaticanului sunt o enigmă și suscită interesul tuturor. Multe dintre aceste documente ar schimba complet lumea dacă ar fi date publicității.

Începând cu secolul al XVIII-lea, niciun papă nu a mai permis accesul la aceste documente cu puternic impact psihologic și istoric.

Se spune că există 105 documente strict secrete, dintre acestea 20 n-au fost dezvăluite niciodată până acum. Multe dintre acestea sunt scrisori papale către Hitler, scrisoarea regelui Henric – prin care anunță Vaticanul că renunță la catolicism.
Alte documente fac referire la levitație, teleportare, cronoportare, la începuturile creștinismului, care – dacă ar fi cunoscute – ar zgudui lumea din temelii.