Platon a spus că cel care a inventat berea a fost un om înțelept. S-a înșelat. De fapt, a fost o femeie

                     
July 3, 2024
Share

Platon a spus că cel care a inventat berea a fost un om înțelept. S-a înșelat. De fapt, a fost o femeie. Înțeleaptă. Da, ele au inventat berea!

Și nu numai că sunt responsabile pentru descoperire, dar contribuțiile lor de-a lungul istoriei berii au fost cruciale în dezvoltarea acesteia pentru a o concepe așa cum o facem astăzi.

Cu puțin peste 7.000 de ani în urmă, fabricarea berii a început să se dezvolte în Mesopotamia; femeile au fost cele care au amestecat boabele de cereale cu apă și ierburi, această infuzie a fost făcută în scopuri alimentare. Le găteau… și din acel amestec intuitiv, motivate de nevoia de a se hrăni, a rezultat o infuzie care fermenta spontan.

Curând au început să își dezvolte abilitățile în jurul acestui lichid gros, tulbure, dar foarte hrănitor, care era, de asemenea, capabil să înveselească spiritul. Potrivit istoricului britanic și Somaliei de bere Jane Peyton, timp de câteva mii de ani, nivelul lor de cunoștințe a făcut ca ei să fie singurii care o puteau produce și comercializa.

În Evul Mediu, fabricarea și consumul berii au luat o nouă turnură, odată cu adăugarea hameiului la amestec. O floare care conferă băuturii amăreala caracteristică și ale cărei proprietăți conservante îi permiteau să fie păstrată mult mai mult timp.

Stareța Hildegard de Bingen a fost responsabilă pentru descoperirea care a adus această schimbare radicală în fabricarea berii. Desigur, această femeie bună, care și-a îmbinat rolul de maestru berar cu cel de teolog, scriitor și botanist, printre altele, a fost canonizată și era firesc să fie făcută sfântă!

Odată cu industrializarea proceselor de producție, rolul femeii a încetat să mai fie protagonist în domeniul berii, deși în fiecare zi sunt tot mai multe femei care se bucură, care știu, care produc, care își împărtășesc pasiunea pentru această băutură care, așa cum v-am spus, nu a fost niciodată un lucru bărbătesc.

  • Web