GIGANTII ÎNGHEȚATI DIN KOMI

                     
July 19, 2024
Share

GIGANTII ÎNGHEȚATI DIN KOMI
Într-o zonă izolată a așa-numitei Republici Komi (situată între continentele asiatic și european, Rusia), există 7 formațiuni stâncoase care ne hrănesc imaginația bazată pe legende și mituri de altădată.

Aceste structuri se ridică deasupra suprafeței între 30 și 42 de metri înălțime.

În limba Mansi, acest loc se numește Man-Pupu-Nyor. Aceste cuvinte înseamnă „mic munte al zeilor” și este considerat în prezent una dintre minunile țării.

O legendă a grupului Mansi, care era un trib străvechi de vânători și tăbăcării experți, menționează că unul dintre locuitorii lor, care locuia lângă Urali, a trecut granița și a întâlnit niște uriași.

Uriașii au început să-l urmărească pe omul pierdut lângă râul Pechora, dar un șaman puternic pe nume Yallingner a observat 7 uriași care erau pe cale să treacă Uralii, a făcut o incantație și le-a aruncat pentru a-i transforma în piatră.

Dar, din nefericire pentru el, a ajuns și el să cadă victima propriei vraji; Acest lucru explică faptul că șase dintre monoliți sunt aproape și unul dintre ei a fost separat.

Localnicii cred cu ardoare că giganții sunt înghețați pe loc. Oricine vizitează formațiunile stâncoase este întotdeauna sfătuit să nu încerce să urce pe sculpturi. Există tururi cu elicopterul care sunt organizate pentru vizitatorii care doresc să le vadă din aer.

În rest, vizitatorii sunt atenționați că legenda formației spune că oricine va încerca să le urce va ajunge ca ei… transformat într-o stâncă!
Legende, mituri, povești fantastice… Un numitor comun care se repetă în întreaga lume… Originea reală a acestor formațiuni… O enigmă străveche