Prima reacție a lui Mircea Lucescu despre numirea sa la echipa națională a României: „Eu am fost mereu dispus sa ajut. Voi stabili un record mondial!”

                     
July 31, 2024
Share

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate în dimineața zilei de miercuri, 31 iulie, Mircea Lucescu este în proporție de 99% viitorul selecționer al României.

Plecarea lui Edi Iordănescu de la cârma primei reprezentative și refuzul lui Gică Hagi i-au făcut pe Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță să facă toate eforturile pentru a-l convinge pe cel mai titrat antrenor român din istorie să accepte postul de selecționer.

De altfel, Mircea Lucescu a mărturisit pentru FANATIK că a avut mai multe discuții cu directorul tehnic al FRF și a dat de înțeles că ar fi dispus să revină la echipa națională după o pauză de 38 de ani.

„Este adevărat că am vorbit cu Stoichiță, am tot vorbit, cred că de vreo patru ori până acum. Ar fi fost bine să-l convingă pe Edi să rămână, dar…. Eu am fost mereu dispus să ajut. Voi stabili un record mondial. Nu cred să mai existe cineva care să se întoarcă după atâția ani la națională”, a declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

”Il Luce” s-ar fi întâlnit deja cu Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, iar negocierile dintre cei doi s-ar fi încheiat cu succes. Reputatul antrenor român ar urma să aibă şi o întrevedere cu Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, pentru a finaliza tratativele, dar totul ar fi deja pus la punct.

Conform celor mai proaspete informaţii, Mircea Lucescu ar fi deja noul selecţioner al României în proporţie de 99%, potrivit sursei menţionate. El ar urma să aibă un salariu de 27.000 euro lunar, acelaşi pe care l-ar fi avut şi Gică Hagi.

De asemenea, contractul lui ”Il Luce” cu FRF ar urma să fie valabil pe o perioadă de doi ani de zile, una care ar cuprinde inclusiv Cupa Mondială din 2026, din Statele Unite, Canada şi Mexic.

O altă variantă luată în calcul de oficialii FRF era şi Marius Şumudică, dar acesta ar urma să aştepte cum se finalizează negocierile federaţiei cu Mircea Lucescu.

O eventuală revenire a lui Mircea Lucescu la cârma naţionalei României ar fi încheierea simbolică a unei cariere extraordinare de antrenor. Ajuns la 79 de ani, ”Il Luce” a mai fost selecţionerul patriei sale şi în urmă cu 40 de ani, când i-a calificat pe tricolori la EURO 84.