Criminalist ieșean, întâmplare unică la morgă: „Când să iau amprenta, s-a trezit mortul!” Ce cuvinte i-a spus victima care „înviase”

                     
August 5, 2024
Share

Un fost criminalist a povestit întâmplările care i-au marcat întreaga carieră. Totul pare a fi scenariul unui vertabil film de comedie!

Constantin Bîrsan este un fost criminalist care a activat decenii întregi în cadrul IPJ Iași și poate afirma cu mâna pe inimă că le-a văzut pe toate la viața sa. De departe, momentul care i-a marcat întreaga carieră a fost atunci când a mers să ia amprentele de la un cadavru depus la morga din oraș, însă când a ajuns acolo a constatat că mortul era tocmai…mort, ci „înviase”. Fostul polițist a povestit întreaga experiență parcă desprinsă dintr-un film de comedie.

Presiunea pe polițiști este una foarte mare și, de asemenea, există un pericol uriaș atunci când sunt pe teren, în misiuni. Totuși, Constantin Bîrsan, fost criminalist la IPJ Iași, recunoaște că meseria asta are și părțile ei amuzante.

Deși a ajuns la pensie, își amintește și acum două momente care pur și simplu l-au marcat.

„Cazuri amuzante? După efectuarea cercetării unui accident rutier grav, victima a fost depusă la morga spitalului din orașul Podu Iloaiei. Șeful de post mi-a spus să o amprentez, întrucât era cunoscută ca infractoare. Când «l-am înnegrit» (n.r. – a dat cu tuș) pe degetul inelar a mâinii stângi, aceasta s-a ridicat și a fugit, eu trezindu-mă după aproape 30 de minute cu un intravenos. Am leșinat!”, a povestitConstantin Bîrsan, scrie bzi.ro. 

Nu este singurul caz de acest fel. O altă poveste, la fel de amuzantă, este atunci când a mers la morgă pentru a le face fotografii cadavrelor. În momentul în care s-a declanșat blițul, acesta a avut parte de șocul vieții. Tânăra care ar fi trebuit să fie decedată, căci așa era declarată de medici legiști, s-a ridicat și a început să-l certe pentru că-i făcea poze!

„Una era pe pat, iar a doua sub o masă. Era multă liniște. Când am declanșat bliţul aparatului foto, victima din pat s-a ridicat în șezut spunându-mi «Hoțule, ce cauți aici?». M-am albit la față, știind că amândouă sunt decedate!”, a a mai povestit fostul criminalist pentru sursa citată mai sus.